Liikuntaleikkikoulu

''Liikuntaleikkikoulu on kannattava hanke yhdistyksille ja ohjaajille. Toiminta tukee lasten liikunnan perustaitojen oppimista ennen lajitaitoja sekä kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä.''

 

Toimintaperiaatteet

  • Liikuntaleikkikoulu-ryhmät kokoontuvat kerhomuotoisesti kerran viikossa ja joka neljännellä kerralla vanhemmat liikkuvat yhdessä lastensa kanssa perheliikuntatunneilla.

  • Liikuntaleikkikoulu-toiminnan urheiluseurassa tai yhdistyksessä voi käynnistää 18-vuotta täyttänyt, Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen käynyt ohjaaja yhdistyksen puheenjohtajan hyväksynnän jälkeen. Ohjaaja saa koulutuksesta käyttöönsä neljän kauden liikuntaohjelman. Toiminnan järjestävä yhdistys maksaa ohjaajan koulutuksen

  • Toiminnan järjestäjä määrittelee Liikuntaleikkikoululle kausihinnan, jolla katetaan ohjaajien koulutusmaksut, tilavuokra, ohjaajien palkkiot, lasten kotitehtävämateriaalit, ohjaajan ja lasten vakuutukset, markkinointikulut jne. Kauden hintaan voidaan haluttaessa sisällyttää Liikuntaleikkikoulun t-paita tai muita oheistuotteita.

  • Lapset saavat Liikuntaleikkikoulusta kotitehtävät. Järjestäjä tilaa lasten materiaalit toiminnan käynnistyessä.

  • Suosituksena on ryhmäkoko max. 20 lasta ja kaksi ohjaajaa. Koulutetun pääohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Apuohjaaja voi olla nuorempi.

  • Ohjaajat järjestävät vanhemmille kauden alussa infotilaisuuden Liikuntaleikkikoulun toiminnasta ja lasten liikunnasta.

  • Aktiivisiksi Liikuntaleikkikouluiksi kirjautuvat kaikki syksyisin kauden käynnistyessä lasten materiaaleja tilaavat yhdistykset.

 

Liikuntaleikkikoulu päiväkodeissa

 

Tikan liikuntaleikkikoulu on pienten lasten monipuolinen liikuntaharrastus. Tavoitteenamme on järjestää Iivisniemi - Kaitaa alueemme päiväkodeissa lasten liikkumista edistävää toimintaa.

 

Futisliikkari

Tikan liikuntaleikkikoulu on pienten lasten monipuolinen liikuntaharrastus.

  1. Tavoitteenamme on aloittaa joka vuosi uusi 3-4 -vuotiaille tarkoitettu liikuntaleikkikoulu.
  2. Tavoitteenamme on jatkaa joka vuosi uudella 5-6 -vuotiaille tarkoitettulla liikuntaleikkikoululla. Edellisen vuoden 4- ja 5-vuotiaat jatkavat tässä ryhmässä.
  3. Tavoitteenamme on, että 7-vuotiaat ovat joukkuetoiminnassa mukana omassa ikäluokkajoukkueessaan.