Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

18.3.2020

Vaikka harjoitukset ovatkin nyt tauolla koronavirusepidemian takia, voi omaa kuntoaan ja jalkapallotaitojaan ylläpitää ja kehittää siitä huolimatta. Tässä vinkkejä koko perheelle!

Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

 

JALKAPALLOHARJOITTELU

Palloliitto on koonnut mahtavan aineiston omatoimiseen harjoitteluun! Käy tutustumassa ja sitten vaan pallo kainaloon ja pihalle tai lähipuistoon harjoittelemaan. Muista kuitenkin, että suurissa joukoissa pelaamista ei tällä hetkellä suositella.

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/vinkkeja-omatoimiseen-harjoitteluun-me-haluamme-ja-meidan-taytyy-liikkua-joka

HANIKAN LUONTOPOLKU

Meillä on lähellä aivan ihana luontopolku Hanikassa. Sinne voi tehdä kivan eväsretken samalla kun kikkailee kivien päällä, kiipeilee kaatuneilla puilla ja yrittää olla kompastumatta juurakoihin. Polulla voi myös oikoa, jos koko matka tuntuu liian pitkältä. Hanikan kuntorata on luontopolun 'sisällä' eli välillä voi käydä vaikka irrottelemassa kuntoradalla muutaman spurtin.

"Hanikan luontopolku kiertelee Suinonsalmen, Kaitalahden ja Soukansalmen välissä. Polun pituus on noin 5 kilometriä, ja sen kiertäminen kestää parisen tuntia. Hanikan seudun luonto on moni-ilmeistä: tervalepikoita, kalliomänniköitä ja näiden välissä kuusivaltaisia sekametsiä. Polku kulkee paikoin kalliopinnalla, kosteimmissa paikoissa on pitkospuut. Polku soveltuu parhaiten hyväkuntoisille ja -jalkaisille."

https://www.espoo.fi/luontopolut

https://outdoorfamily.fi/hanikka/

ULKOLIIKUNTAPAIKKOJA

Espoossa on paljon erilaisia ulkoliikuntapaikkoja. Muista kuitenkin niissäkin välttää suuria joukkoja, huolehdi käsihygieniasta ja koita olla koskettamatta kasvojasi. Se on vähän sama kuin koittaisi olla nuolematta huuliaan kun syö sokerimunkkia eli haasta kaverisi kilpailuun!

Kuntoilulaitteita on muun muassa Espoonlahden urheilupuistossa ja Klobbenilla Soukanrannassa. Pidä mieluummin hanskat kädessä, kun käytät kuntolaitteita.

https://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Liikunta/Liikunta_ja_ulkoilupaikat

Kommentteihin voit laittaa myös omia vinkkejäsi muille.

Tehdään tästä erikoistilanteesta erikoistilanne isolla E:llä! Kokeillaan uusia juttuja ja opetellaan uusia taitoja!